Бившият изпълнителен директор на международната верига за кафе Starbucks - Хауърд Шулц,

...
Бившият изпълнителен директор на международната верига за кафе Starbucks - Хауърд Шулц,
Коментари Харесай

Бившият шеф на Starbucks обмисля да се кандидатира за президент на САЩ

Бившият изпълнителен шеф на интернационалната верига за кафе Starbucks - Хауърд Шулц, съобщи, че " съществено обмисля " да се кандидатира за президент на Съединени американски щати, съобщи BBC.

Шулц мисли да се кандидатира като " самостоятелен центрист " на президентските избори, които предстоят през 2020 година Той разгласи желанията си в поредност от постове в Туитър. В тях той споделя още, че двете политически партии в Съединени американски щати са " по-разделени от всеки път ".

" Нека поговорим за това по какъв начин може да се обединим и да създадем благоприятни условия за повече хора ", написа той. 

В изявление за предаването на американската телевизия CBS " 60 минути " Шулц съобщи, че е върл демократ, само че съгласно него сегашната двупартийна система не работи добре.

" Живеем в извънредно нежни времена, освен тъй като президентът ни не е дипломиран да бъде президент, само че и тъй като двете ни партии не правят това, което е належащо, от името на всички американци и всеки ден си спогаждат мръсни номера ", добави Шулц.

Американският президент Доналд Тръмп отговори на Шулц по-рано през днешния ден в Туитър: " Хауърд Шулц няма куража да се кандидатира за президент! Гледах го по " 60 минути " нощес и се съгласявам с него, че не е " най-умният човек ". Освен това, Америка към този момент си има подобен! Само се надявам, че Starbucks към момента си заплаща наема в " Тръмп тауър ".

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия Хулиан Кастро е един от хората, които реагираха отрицателно на решението на Шулц. Той разяснява пред CNN, че по този метод Шулц дава опция на Тръмп да завоюва още веднъж, защото кандидатурата му би разцепила гласовете на опозицията.

Кой е Хауърд Шулц

Шулц отрасва в общинско жилище в Бруклин, Ню Йорк, където работи като продавач на еспресо машини.

Той започва работа за истинската верига Seattle Starbucks през 1982 година, когато тя има единствено 11 магазини за продажба на кафе на зърна. Той придобива компанията през 1987 година, като досега, в който се отдръпва през 2018 година, веригата отваря общо 28,000 кафета в 77 страни.

65-годишният Шулц постоянно употребява позицията си на въздействие да насочва апели по обществени проблеми като имиграцията и контрола върху оръжията. В момента положението му е оценено на към 3 милиарда $, като той постоянно спонсорира акциите на представители на Демократическата партия, като Барак Обама и Хилъри Клинтън. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР